Puslapiai

2010 m. gegužės 22 d., šeštadienis

PAMOKA - vardinis mini albumas TETAI

Albumėlių gausybėje išsiskiria žodiniai-vardiniai albumai. Gal todėl, kad jie labiau asmeniški? Juk smagu vartyti albumą, kuris tavo vardo formos :) arba jo forma išduoda apie ką šis albumas ir kokios jame nuotrakos (pvz. Krikštas, jūra, meilė ar pan.) Toks albumas labai tinka dovanai. O kaip jį padaryti? Šiek tiek pastangų ir fantazijos, ir rezultatas nustebins net tave pačią :)

Priemonės:
1.       Kartonas
2.       Žirklės/pjaustymo peiliukas
3.       Pieštukas
4.       Kalkinis popierius
5.       Klijai/dvipusė lipni juostelė
6.       Spalvotas popierius ir papuošimai
7.       Surišimui- žiedai/juostelės

Dirbame:
1.       Atsispausdiname reikiamą šabloną ir kalkės pagalba, perpiešiame ant kartono ar kito storesnio popieriaus, kurį naudosime pagrindui. 

2.       Išsikerpame.

3.       Klijuojame spalvotą popierių. Papraščiausiai šabloną ištepame klijais ir dedame norimą popierių, tada iškerpame. 

4.       Pagrindui galime naudoti ne vienos rūšies popierių – kombinuokite, kad sukurti savo unikalų puslapėlį. 

5.       Papuošiame pirmąją raidelę – mūsų viršelį. 

6.       Paruošiame rėmelius/pagrindus nuotraukytėms ar užrašams. Išsikerpame reikiamo dydžio ir formos, juos padailiname. Klijuojame ant pagrindo. 

7.       Puošiame puslapėlius (jei žinote, kaip atrodys jūsų visas albumėlis, galite puošti iškart, klijuojant spalvotą popierių prie pagrindo – darbo eigoje nr. 3, tačiau, mano nuomone, dekoruojant palaipsniui darbelkis gaunasi vientisesnis... bet jūs pasirinkite, kaip patogiau ir lengviau jums). Aš naudojau karštų klijų pistoletą gėlytėms ir sagutėms tvirtinti. 

8.       Gatavus puslapėlius sujungiame – galima naudoti juosteles, spec. Žiedus (aš panaudojau nuo senų raktų pakabukų žiedelius – įverti šiek tiek sudėtingiau, bet užtat nieko nekainuoja ir nereikalingi daiktai susinaudoja). 

9.       Kad žiedeliai nebūtų pliki ir nuobodūs – juos galime padekoruoti juostelėmis, sagutėmis, gėlytėmis... tik nereikia persistengti :)

10.   Viskas. Pasigrožėkime darbo rezultatais :)

Sėkmės darbe!

4 komentarai:

  1. labai sauni pamokele ;) bus butinai pasinaudota :) aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. aciu! visad smagu paziureti ir pamokele, ne vien gatava darbeli! O kaip skylutes ziedams daryti, pvz. jei nera spec. instrumento, kad lygios ir grazios iseitu?

    AtsakytiPanaikinti
  3. smagu, kad patiko ;) tikiuosi, buvo naudinga
    o skylutes dariau su paprastui skylamūšiu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveiki Remini, norėjau parašyti Jums laiškelį su pasiūlymu, bet niekur jo nerandu :(

    AtsakytiPanaikinti