Puslapiai

2010 m. kovo 17 d., trečiadienis

“Raudonasis” Italijos miestas (arba mano įspūdžiai iš Maranello)

Noriu Jums pristatyti straipsniuką rašytą ForzaItalia tinklaraščiui:

Italija arba Italijos Respublika, kaip žinome, yra valstybė pietų Europoje. Ji garsi savo virtuve, madomis ir dizainu, rūbų pramone, architektūra, menu, muzika ir kaip puiki vieta turizmui. Na, o mums, karštiems automobilių mylėtojams, tai visų pirma Ferrari gimtinė.



Automobilių gerbėjai turi gerai žinoti Modeną. Pasaulyje geriausiai žinoma kaip „variklių sostinė“, kadangi čia yra įsikūrusios žymiausių Italijos sportinių automobilių gamyklos: Ferrari, Bugatti, De Tomaso, Lamborghini, Pagani ir Maserati.


Ferrari – Italijos automobilių gamintojas, specializuojantis sportinių ir labai galingų automobilių gamyboje. Kompanija įkurta 1929 m. Enzo Ferrari. Kompanijos būstinė Maranello yra įsikūrusi šalia Modenos.


Taigi, mano įspūdžiai iš „Galleria Ferrari“ (kitaip tariant, „Ferrari“ automobilių muziejaus). Nusipirkę bilietą už 12 EUR, pateksite į Ferrari pasaulį, kur eksponuojamos nuotraukos, video projekcijos ir automobilių modeliai. Ekspozicijoje galima matyti pačius unikaliausius ir svarbiausius įmonės istorijoje pagamintus modelius. Dalis parodos skirta, svarbiai kompanijos veiklos šakai - Formulei 1. Čia eksponuojama lenktynių įranga, pergalių trofėjai, visų laikų bolidų modeliai, automobilių varikliai. Gausu įspūdingiausių visų laikų Ferrari automobilių. Tik spėk dairytis ir fotografuoti. 


Net ir išėjus iš galerijos, jus visur sups raudona spalva ir begalė parduotuvėlių, kurios taip ir vilioja įsigyti bent mažą Ferrari modeliuką. Užėjus į vieną iš tokių parduotuvėlių, galva sukasi nuo ryškios raudonos spalvos ir begalės suvenyrų, kainuojančių nuo poros eurų iki… Rodos, visas miestelis tik ir gyvena iš Ferrari – vieni dirba gamykloje (labai smagu stebėti, kai jie eina pietauti, visi apsirengę raudonais kombinezonais lyg dalyvautų F1 lenktynėse), kiti – suvenyrų parduotuvėlėse. Visame mieste plėvesuoja Ferrari vėliavos, turistus išduoda raudoni marškinėliai ar raudoni maišeliai iš suvenyrų parduotuvėlių. Taigi, neveltui Maranello palieka „raudono“ miestelio įspūdį.
Linkiu visiems besilankantiems Italijoje, būtinai aplankyti šį mažą miestelį, kuris tiesiog alsuoja Ferrari dvasia. Ir jei negalite sau leisti nusipirkti Ferrari, bent parsivešite raudoną kalendoriuką.  

Daugiau info ir nuotraukų - ForzaItalia tinklaraštyje 






2 komentarai:

  1. Geras, jau mano tėčiui ir brioliui kaip būtų įdomu tame Ferrari muziejuje apsilankyti.
    O kada čia tu buvai?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mano vyras pamišęs dėl itališkų automobilių, taigi nori-nenori žinau apie juos daug :)
    o buvom čia senokai... prieš kokius du metus

    AtsakytiPanaikinti